Cionga, BVB: Mediatizarea exagerată şi greşită a cazului Sima a afectat imaginea bursei

Postat la 23 octombrie 2012 47 afişări

Cazul Sima a afectat imaginea bursei din România pentru că a fost mediatizat "exagerat şi greşit", nefiind explicat suficient că brokerul a realizat tranzacţiile respective pe pieţe externe, apreciază directorul general al BVB, Victor Cionga.

"Cazul Sima a afectat imaginea pieţei de capital locale, dar nu din motive care ţin de funcţionarea pieţei de capital, ci din cauza faptului că a fost mediatizat într-un mod exagerat şi greşit, în sensul că nu s-a precizat de câte ori era nevoie, în limbaj foarte simplu, că domnul Sima a acţionat pe pieţe de capital străine, prin vehicule de investiţii străine şi alimentând aceste vehicule din conturile unor bănci care nu sunt în comunitatea europeană", a declarat marţi Cionga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cionga,
BVB,
Sima
/actualitate/cionga-bvb-mediatizarea-exagerata-si-gresita-a-cazului-sima-a-afectat-imaginea-bursei-10251474
10251474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.