Cioloş: „un gest inutil pe care nişte politicieni inconştienţi s-au gândit să-l folosească electoral fără să înţeleagă consecinţele”.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 septembrie 2022 90 afişări

Cioloş: „un gest inutil pe care nişte politicieni inconştienţi s-au gândit să-l folosească electoral fără să înţeleagă consecinţele”.

Senatorii puterii au acceptat adoptarea tacită a acestui proiect fără să susţină şi modificarea Constituţiei în acest sens, doar pentru a se lăuda că acordă tinerilor de 16 ani drept de vot, afirmă Dacian Cioloş: „Nu doar că e imposibil ceea ce promit, dar e şi lipsit de decenţă să minţi”.

„O nouă generaţie de tineri îşi începe viaţa socială şi civică în România printr-o ipocrizie şi un populism al actualei clase politice. Senatorii puterii au acceptat adoptarea tacită a acestui proiect fără să susţină şi modificarea Constituţiei în acest sens, doar pentru a se lăuda că acordă tinerilor de 16 ani drept de vot. Nu doar că e imposibil ceea ce promit, dar e şi lipsit de decenţă să minţi o nouă generaţie de tineri care merită mai mult respect şi mai multă decenţă”, scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

El afirmă că este „un gest inutil pe care nişte politicieni inconştienţi s-au gândit să-l folosească electoral fără să înţeleagă consecinţele”.

„Minţind cetăţenii mereu, îi determini să nu mai aibă încredere în instituţiile democratice şi să îşi caute un viitor în altă parte. Contrar opiniei populare că românii pleacă din ţară din motive pur economice, eu cred că ei pleacă pentru că nu au încredere în clasa politică. Una care îi minte permanent şi care îi face să se teamă de viitor. Acum, avem un nou exemplu prin care li se promite tinerilor ceva ce nu au cum să primească. Aş spune că acestor oameni ar trebui să le fie ruşine, dar mă îndoiesc că pricep ce aşteptări au tinerii de la ei. În ceea ce mă priveşte, subiectul este o prioritate personală şi îmi doresc să le oferim tinerilor din România respectul pe care-l merită”, încheie Cioloş.

Reacţia lui vine după ce, marţi, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede reducerea vârstei minime de la care tinerii pot vota la alegerile locale şi europarlamentare de la 18 ani la 16 ani.

Proiectul este iniţiat de mai mulţi parlamentari, printre care fostul premier Florin Cîţu, preşedintele interimar al Senatului, ALina Gorghiu, Ştefan Pălărie (USR), Filip Havârneanu (USR), Ludovic Orban şi liderul AUR, George Simion.

Proiectul urmează spă intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
drept de vot,
16 ani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.