Ciolacu: Nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 noiembrie 2020 50 afişări

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la lansarea programului de guvernare, că niciodată, în toată istoria sa, România nu a avut un guvern atât de indiferent faţă de soarta românilor: „Nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL”.

Ciolacu: Nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL

„Astăzi, aici, lansăm campania care va decide viitorul ţării noastre! În care noi, toţi, vom lupta împotriva incompetenţei crase! Împotriva gestionării dezastruoase a guvernului PNL! Spre deosebire ei, noua echipă de conducere a PSD este pregătită să scoată România din întunericul în care PNL a aruncat ţara! Suntem pregătiţi să le oferim românilor soluţii coerente! Spre deosebire de ei, noi, PSD, avem oameni competenţi, care pot să implementeze aceste soluţii! Niciodată, în toată istoria sa, România nu a avut un guvern atât de indiferent faţă de soarta românilor! Faţă de viaţa şi sănătatea lor”, spune Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL a amintit şi de criza sanitară generată de noul coronavirus.

„Bâlbele şi incompetenţa Guvernului Orban au dus la situaţia în care astăzi se zbate România. Explozia cazurilor COVID-19. ATI-uri care nu fac faţă. Lipsa acută a medicamentelor. Firme româneşti în faliment. Creşterea şomajului şi a sărăciei. Şcoli închise. Creşterea preţurilor. În paralel cu adâncirea corupţiei guvernamentale... Aşa au ştiut ei să gestioneze criza sanitară şi pe cea economică! Indiferent cât de mult încearcă să manipuleze, indiferent câtă reclamă plătesc din banii publici, românii au înţeles gravitatea situaţiei! În Europa, România este aproape pe ultimul loc în gestionarea crizei COVID. Mai multe cazuri de infectare, şomaj mai mare, adâncirea sărăciei. Mai mult decât în orice alt stat UE. Alte ţări au reuşit, Orban şi PNL au eşuat”, adaugă Ciolacu.

totodată, el îl critică pe premierul Ludovic Orban pentru modul în care s-a prezentat în Parlament.

„Niciun plan pentru combaterea pandemiei! Niciun plan pentru redresarea economică! Niciun plan pentru protecţia socială a celor care şi-au pierdut locurile de muncă! Niciun plan pentru majorarea pensiilor! Niciun plan pentru protejarea şi sprijinirea firmelor româneşti! La orice întrebare adresată ieri, Ludovic Orban nu a avut răspuns. Pentru că NU viaţa românilor îi interesează! Ci doar alegerile! În plină pandemie! În plină explozie de cazuri! Chiar şi cu preţul siguranţei şi a vieţii românilor! E din ce în ce mai clar... pentru toată lumea.... cu fiecare zi în care PNL rămâne la conducerea ţării, România este mai bolnavă, mai disperată! Fiecare zi cu PNL la conducere aduce mai multă suferinţă pentru oameni, mai mulţi şomeri, mai puţine locuri de muncă, preţuri mai mari. Incompetenţa lor este din ce în ce mai periculoasă”, transmite Marcel Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a invocat şi subiectul alegerilor.

„Am fost de acord cu amânarea alegerilor locale din cauza pandemiei. Atunci, a fost cea mai firească decizie pentru a proteja oamenii. Însă, în primăvară, pandemia era nimic, în comparaţie cu dezastrul de acum! Cu toate astea, astăzi, la peste 10.000 de cazuri noi pe zi, Iohannis şi PNL au decis că interesul lor de a face alegeri este mai presus decât viaţa şi sănătatea românilor! Am cerut amânarea alegerilor pentru a proteja sănătatea poporului nostru. Din păcate, nimic nu va împiedica PNL să încerce să se agaţe de putere! Sunt cinici. Extrem de cinici! Însă... Dacă ei au ales să se joace cu viaţa oamenilor, Dacă aceasta este calea pe care o aleg – să se joace cu viaţa oamenilor – atunci trebuie să le arătăm că au greşit şi cu acest calcul politic! PSD va face tot ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oamenii votează şi că votează în siguranţă! Românii care vor schimbarea, românii care s-au săturat să plătească doar ca PNL să stea la putere, trebuie să voteze ca şi cum viaţa lor depinde de asta! Pentru că nu ne mai putem permite încă patru ani de incompetenţă şi cinism PNL”, menţionează Marcel Ciolacu.

El apreciază că pe 6 decembrie, alegerea este una singură: „românii pot vota cu PNL, cu incompetenţa şi eşecul lor, sau pot vota cu PSD, pentru siguranta unui trai mai bun, pentru a rezolva criza sanitară, pentru a relansa economia, pentru a pune ţara din nou în mişcare”.

„Am petrecut luni întregi, transformându-ne într-un partid modern, profund angajat faţă de Europa, bazat pe specialişti, oameni profesionişti şi integri. Un partid capabil să pună ţara în mişcare din nou. Să redea puterea românilor care muncesc în această ţară. Alături de noi, îi avem astăzi pe unii dintre cei mai buni specialişti din domeniul sănătăţii. Alături de noi, avem astăzi candidaţi puternici, lideri locali apreciaţi în comunităţile lor. Toţi sunt pregătiţi să muncească pentru a stopa pandemia şi pentru a repune economia pe picioare. Toţi sunt pregătiţi să lucreze pentru români! (...) În ultimele luni, atât în Bucureşti, cât şi la nivel regional. Am avut discuţii cu sute de reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor şi patronatelor, ai industriei, agriculturii şi educaţiei. Împreună cu ei, am elaborat un nou set de politici publice care să înlocuiască modelul eşuat al lui Orban şi care să pună oamenii, din nou, pe primul loc”, mai spune liderul social-democrat.

Ciolacu a reluat ideea potrivit căreia PNL vrea să crească TVA-ul.

„Pentru că nu îi interesează că, astăzi, oamenii au nevoie de mai mulţi bani, nu de mai puţini! Planul nostru este să protejăm pensiile. Unui om care a muncit o viaţă i se cuvine o pensie decentă! PNL însă, vrea să taie pensiile. Pentru că, după ei, tot cei bogaţi trebui să câştige mai mult! Planul nostru este să investim în dezvoltare regională, să creem noi locuri de muncă prin investiţii în firme mici şi mijlocii. Pentru a ajuta oamenii, acolo unde locuiesc! (...) PSD are soluţii, energie şi oameni capabili să pună România pe picioare în aceste vremuri de criză. PNL este periculos de incompetent, mai periculos decât virusul cu care se luptă o lume întreagă! Pe 6 decembrie, alegerea nu poate fi mai clară: să urmăm calea dezastrului, calea PNL, care a pus în pericol un popor întreg .... sau planul PSD, un plan clar, care ne scoate din criza sanitara si din cea economica! (...) Pe 6 decembrie, românii trebuie să voteze pentru viaţa lor. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, concluzionează Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
program de guvernare,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.