Ciolacu: Guvernul a alocat bani doar administraţiilor PNL

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 decembrie 2020 55 afişări

Guvernul a alocat bani doar administraţiilor PNL pentru ca Ludovic Orban să fie susţinut în continuare ca lider al partidului, acuză preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El precizează că PSD va ataca hotărârea de guvern şi că vor face „un demers penal” împotriva miniştrilor care au avizat documentul.

Ciolacu: Guvernul a alocat bani doar administraţiilor PNL

„Guvernul a emis HG prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. E o mită. După ce acum o lună a existat un HG printr-o mită electorală către administraţiile PNL, aceasta e o mită ca primarii să-l susţină în continuare (pe Ludovic Orban - n.r.) să fie preşedintele PNL. Am luat hotărârea în BPN să atacăm în constencios-administrativ această hotărâre de guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării HG. Mai mult, facem un demers penal către miniştrii care au avizat această hotărâre de guvern. Mi se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru şi niciun guvern nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul condus de Orban”, spune, joi, Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat susţine că banii au fost alocaţi „discreţionar”.

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document, discreţionar, deoarece dacă se făcea prin Ministerul de Finanţe s-ar fi făcut funcţie de o formulă”, conchide Ciolacu.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, 17 decembrie 2020, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
hg,
fonduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.