Ciolacu, despre diminuarea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 martie 2022 63 afişări

Amendamentul PNL de diminuare a CAS nu este sustenabil, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El ironizează propunerea liberalilor: „Poate au o lampă a lui Aladin”.

Ciolacu, despre diminuarea CAS: Liberalii poate au o lampă a lui Aladin

„Am văzut şi eu punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali că nu e oportună o reducere a CAS”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că i-a cerut ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, impactul bugetar.

„Este în jur de 20 de miliarde. Din punctul meu de vedere, ţinând cont de intervenţia pe energie, nu cred că e sustenabil. Dar poate cei care l-au propus au o soluţie miraculoasă. Aşteptăm pe dl. Cîţu să spună de unde e sursa de finanţare”, adaugă liderul PSD.

Întrebat de ce parlamentarii PNL au depus amendament înainte de o discuţie în coaliţie, Ciolacu a spus că „poate au o lampă a lui Aladin”.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingina a anunţat, marţi, că a depus împreună cu mai mulţi liberali amendamente la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal care au rolul „de a oferi sprijin real angajaţilor”, prin diminuarea CAS şi majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

„Am depus, alături de colegii mei liberali, amendamente la proiectul de lege 35/2022, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care au rolul de a oferi un sprijin real şi efectiv angajaţilor, prin eliminarea suprataxării contractelor individuale de muncă, dar şi de a oferi o mai mare sustenabilitate Pilonului II de pensii”, a scris Gheorghe Pecingina, marţi, pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
cas,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.