Ciolacu: Dacă vor forţa schimbarea Renatei Weber, o să atacăm hotărârea la CCR

Autor: Cosmin Pirv Postat la 17 februarie 2021 50 afişări

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus marţi seara că partidul va ataca la CCR o eventuală hotărâre de suspendare a Avocatului Poporului, dar a anunţat că va sesiza şi instituţiile europene.

Ciolacu: Dacă vor forţa schimbarea Renatei Weber, o să atacăm hotărârea la CCR

„Renate Weber e o instituţie. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. (...) Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

El susţine că rolul Avocatului Poporului este foarte important şi că PNL „joacă tot în logica electorală”.

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber. (...) Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea", a mai spus Ciolacu.

Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a anunţat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
psd,
renate weber

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.