Ciolacu: ANAF a început să-şi facă treaba. În octombrie, colectarea a ajuns la un nivel record

Autor: Cosmin Pirv Postat la 16 noiembrie 2023 83 afişări

ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta impusă, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu. Acesta a anunţat că în octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei.

Ciolacu: ANAF a început să-şi facă treaba. În octombrie, colectarea a ajuns la un nivel record

„Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la finele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern de joi.

El susţine că, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

„Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate. Eu nu vreau taxe noi, ci vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul şi care fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor”, a adăugat şeful Executivului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
anaf,
colectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.