Cine vinde pateuri

Postat la 25 septembrie 2007 1 afişăre

Valoarea totala a pietei de patiserie este greu de cuantificat. Presedintele asociatiei patronale din industria de panificatie, Rompan, spune doar ca aproximativ 144.000 de tone de produse de patiserie sunt consumate anual in Romania.

 

PATISERIILE: Companiile de profil cu venituri care provin doar din producerea si comercializarea produselor de patiserie sunt extrem de numeroase, majoritatea mici si foarte mici. Potrivit Rompan economia neagra reprezinta peste 60% din afacerile de profil.

 

BRUTARIILE: Potentialul segmentului de patiserie a fost observat de catre companiile cu afaceri in industria de panificatie, precum Dobrogea care produce aluaturi congelate pentru gatit acasa, dar si de cele cu afaceri si in segmentul cofetariilor, precum Tip Top Food Industry, care fabrica si comercializeaza in magazinele proprii si produse de patiserie, pe langa cele de cofetarie.

 

RETAILERII: Lanturile de supermarketuri si cele de hipermarketuri ofera de ani buni produse de patiserie, congelate si proaspete. In cazul celor proaspete, aprovizionarea se face de la o companie de profil sau, cum este cazul Carrefour, produsele sunt realizate chiar in laboratoarele proprii.

 

BENZINARIILE: Produsele de patiserie se gasesc si in benzinarii, care in toate cazurile nu fac decat sa realizeze coacerea pateurilor congelate primite de la un producator de profil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cine vinde pateuri
/actualitate/cine-vinde-pateuri-1010454
1010454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.