Cine va câştiga alegerile din Germania

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 septembrie 2013 68 afişări

Analiştii Crédit Agricole estimează că alegerile din 22 septembrie din Germania vor produce, cel mai probabil, o coaliţie între creştin-democraţii (CDU) Angelei Merkel şi social-democraţii (SPD) lui Peer Steinbrück, respectiv o coabitare între actuala putere şi actuala opoziţie.

Cine va câştiga alegerile din Germania

O astfel de coaliţie va face compromisuri în privinţa politicilor economice, spre a menţine stabilitatea guvernării, şi va profita de punctele comune promovate de ambele partide (susţinerea uniunii bancare europene, opoziţia faţă de ideea de euroobligaţiuni comune ale zonei euro).

"Un astfel de tip de coaliţie nu va opri Germania din promovarea reformelor de care are nevoie spre a-şi ameliora potenţialul de creştere economică", notează analiştii băncii franceze, adăugând însă că respectiva coaliţie ar fi şi o semi-înfrângere pentru cancelarul Angela Merkel, care nu-şi va fi putut transforma propria popularitate într-un succes electoral decisiv pentru partidul ei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-va-castiga-alegerile-din-germania-11300077
11300077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.