Cine sunt oamenii care învârt averi de sute de miliarde de dolari. Cum arată topul celor mai bogate familii din lume

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 04 ianuarie 2023 7954 afişări

Cine sunt oamenii care învârt averi de sute de miliarde de dolari. Cum arată topul celor mai bogate familii din lume

Lumea super-bogaţilor este condusă în ultimii patru ani de familia Walton, deţinătorii gigantului retailer Walmart, cu o avere estimată la 224 miliarde de dolari. Cele mai importante familii din lumea miliardarilor au construit cu timpul adevărate imperii, care valorează în prezent aproximativ 1,5 trilioane de dolari, scrie Bloomberg.

Atunci când vine vorba de averile celor mai bogate familii de pe glob, majoritatea provin din companii create de primele generaţii, care activează şi acum în Europa, America de Nord sau Asia.

Anul 2022 a adus cu sine multe probleme pentru întreaga planetă, probleme care nu i-au ocolit nici măcar pe miliardari.

Familia Lauder, cei care se află în spatele gigantului american din industria cosmetică Estee Lauder a scăzut cu 15%, până la aproape 20 de miliarde de dolari. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi averea familiei Dassault şi a familiei Johnson, care a fondat Johnson&Johnson, una dintre cele mai mari companii pharma din lume.

În ciuda acestor „turbulenţe”, familiile de miliarde au rezistat de-a lungul timpului şi odată cu ele şi imperiile pe care le-au clădit, în ciuda recesiunilor, a războaielor şi a şocurilor de natură economică sau geopolitică.

Top trei cele mai bogate familii din lume. Cine sunt şi ce averi deţin:

Walton:

  • În 1960, Sam Walton deschide primul magazin Walmart în Aranksas, SUA, şi pleacă la drum cu o strategie imbatabilă: magazinul urma să ofere cele mai mici preţuri pentru produse din întreaga Americă.
  • Sunt deţinătorii celui mai mare retailer din lume (după venituri) cu afaceri de 573 de miliarde de dolari şi peste 10.500 de magazine la nivel global.
  • Familia deţine 47% din Walmart, participaţie care stă la baza uriaşei averi de 224 miliarde de dolari a acestora.

Mars:

  • Bazele businessului şi averii sunt puse în 1902 de Frank Mars, care în urmă cu o sută de ani a început să vândă bomboane de melasă.
  • În prezent, ceea ce a creat Frank Mars este cunoscut pentru branduri precum M&Ms, Milky Way sau Snickers.
  • Afacerea este deţinută şi condusă în mare parte de familie, a cărei avere totalizează nu mai puţin de 160 de miliarde de dolari.

Koch:

  • În 1940 Fred Koch devine co-fondatorul unei companii ce este astăzi cunoscută drept Koch Industries.
  • În 1980, fii lui Fred Koch moştenesc gigantul petrolier de ae tatăl lor şi la scurt timp începe o luptă pentru controlul companiei. Din cei patru fraţi (Frederick, David, Charles şi William), doar Charles şi David ajung să se ocupe de managementul businessului, în urma disputei.
  • Din 1980, cei doi pun bazele Koch Industries, un gigant care a adus averea familiei Koch la 128 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
bogati,
familii,
averi,
top,
familie,
avere,
gigant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.