Cine sunt cei mai bogaţi români la bursă: de la moguli telecom la bancheri, de la oameni discreţi la farmacişti

Postat la 06 iulie 2017 232 afişări

Emitenţii listaţi pe segmentul principal de tranzacţionare au 24 de acţionari raportaţi la bursă cu 3,5 miliarde de lei investiţi în acţiunile companiilor la care ei sunt fie directori generali, preşedinţi, fie acţionari, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor BVB.

Cine sunt cei mai bogaţi români la bursă: de la moguli telecom la bancheri, de la oameni discreţi la farmacişti

Cea mai mare deţinere este cea a lui Zoltan Tesz­ari, discretul antre­pre­nor oră­dean care a fon­dat com­pania de tele­co­municaţii Digi. În prospectul de lis­tare al Digi se arată că Teszari con­trolează 56,9% din Digi, ceea ce înseamnă că la o capitalizare de circa 3,9 mld. lei, participaţia lui Teszari valorează 2,3 miliarde de lei.

Pe locul doi se poziţionează omul de afaceri Horia Ciorcilă, fondator şi pre­şedinte al Băncii Transilvania, cel mai tranzacţionat emitent de la bursa româ­nească în 2016.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.