Cine sunt cei doi fraţi matematicieni care au construit de la zero cea mai valoroasă companie românească

Postat la 24 august 2020 7621 afişări

Cine sunt cei doi fraţi matematicieni care au construit de la zero cea mai valoroasă companie românească

Adrian şi Dragoş Pavăl sunt doi matematicieni care au pornit de la zero în comerţ în primii ani după revoluţie şi au avut nevoie de zece ani pentru a ajunge la formatul reţelei Dedeman - magazine cu o suprafaţă medie de vânzare de 8.000 de metri pătraţi şi zeci de mii de articole listate. Primul intrat în afaceri a fost Dragoş Pavăl, care acum este preşedintele companiei Dedeman, iar la scurt timp i s-a alăturat şi fratele său, Adrian Pavăl.

Au mers de la început pe strategia extinderii prin achiziţii de locaţii, mizând în primii ani de dezvoltare în special pe zona Moldovei. Ulterior, fraţii Pavăl au extins reţeaua la nivel naţional, au construit cel mai mare retailer de bricolaj, cel mai mare jucător cu capital românesc din comerţ şi din întreaga economie.

Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionari ai Dedeman Bacău

Cifră de afaceri: 8,2 mld. lei

Nr. de angajaţi: 10.769

Profit net: 1,2 mld. lei

CITEŞTE AICI ŞI POVEŞTILE ALTOR MILIARDARI DIN ROMÂNIA CARE AU CONSTRUIT COMPANII GIGANT

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
construire,
companie,
frati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.