Cine sunt, ce studii şi ce experienţă de muncă au secretarii de stat din Guvernul Ponta

Autor: Adelina Mihai Postat la 10 ianuarie 2013 9 afişări

Fie că sunt doctori, ingineri sau absolvenţi ai facultăţilor de management în provincie, secretarii de stat numiţi în Guvernul Ponta şi-au început cariera politică în oraşele natale în urmă cu mulţi ani şi au mai ocupat funcţii de conducere în administraţia centrală, atunci când era PSD sau PNL la putere. Activitatea lor politică a fost din nou recompensată printr-o funcţie în administraţia centrală plătită cu un salariu lunar de 1.000 de euro net.

Trei viceprim-miniştri (dintre care doar doi cu portofoliu), 17 miniştri cu portofoliu, 9 miniştri delegaţi şi 60 de secretari de stat - fiecare dintre ei cu câte o echipă de consilieri - aşa arată, în linii mari, structura guvernului Ponta.ZF a făcut o analiză a CV-urilor celor 37 de secretari de stat numiţi până în prezent în ministerele din guvernul Ponta, deşi premierul nu a dat încă hotărâri de guvern cu toate nominalizările celor care vor ocupa această funcţie. Secretarii de stat dintr-un minister reprezintă echivalentul managerilor din linia I dintr-o companie privată prin prisma puterii de decizie şi de aceea este importantă pregătirea lor în plan educaţional, dar şi profesional.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secretari de stat,
Guvernul Ponta
/actualitate/cine-sunt-ce-studii-si-ce-experienta-de-munca-au-secretarii-de-stat-din-guvernul-ponta-10448515
10448515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.