Cine sunt campionii plăţilor la negru în Europa

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 martie 2014 111 afişări

Angajaţii din Letonia sunt cei mai dispuşi din UE să admită că primesc "în plic" o parte sau toată remuneraţia de la angajator, cu evitarea obligaţiilor fiscale (11% din respondenţi, conform ultimului Eurobarometru UE).

Cine sunt campionii plăţilor la negru în Europa

Pe locurile următoare se situează cei din Croaţia (8%) şi cei din Grecia, Slovacia şi România (7%), în timp ce ţările unde plăţile se desfăşoară cel mai corect sunt Germania, Finlanda, Franţa, Suedia (1% din angajaţi declară că au primit plăţi salariale "în plic") şi Malta (0%).

Pe ansamblul UE, faţă de situaţia din 2007 se constată o ameliorare a conduitei fiscale a angajatorilor (ponderea salariaţilor plătiţi la negru a scăzut de la 5% la 3%), însă zona din UE unde plata la negru rămâne cea mai mare rămâne Europa Centrală şi de Est.

Interesant este că România are cea mai mare pondere de respondenţi (16%) care au refuzat să răspundă la întrebarea Eurobarometrului ("Aţi primit la negru o parte sau tot salariul de la angajator?"), pe locurile următoare situându-se respondenţii din Bulgaria şi Cipru (4%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sunt-campionii-platilor-la-negru-in-europa-12357813
12357813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.