Un nou film produs de Michael Bay va readuce o franciză de succes a anilor '90

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 28 martie 2014 135 afişări

Franciza "Ţestoasele Ninja", care a avut un mare succes în anii '80 şi la începutul anilor '90, va reveni pe marile ecrane într-un film produs de Michael Bay.

Un nou film produs de Michael Bay va readuce o franciză de succes a anilor '90

"Ţestoasele Ninja", iniţial doar personaje într-o revistă de benzi desenate, au devenit cunoscute în toată lumea în anul 1987, atunci când compania Playmates a decis să transforme benzile într-un serial de desene animate. Acestea au avut succes şi au fost difuzate până în 1996, realizându-se un număr de 188 de episoade.

Playmates a creat ulterior o linie de jucării reprezentând faimoasele ţestoase. Vânzările au fost atât de mari, încât jucăriile erau, la acea vreme, pe locul trei în topul popularităţii între copii, depăşite doar de colecţiile G.I. Joe şi Star Wars. În primii patru ani de la lansare, Playmates a vândut jucării "Ţestoasele Ninja" în valoare de 1.1 miliarde dolari.

În 1990, mai multe companii s-au unit pentru a produce primul film de lung metraj, având acelaşi nume ca benzile desenate originale: "Teenage Mutant Ninja Turtles". Cu un buget de 13.5 milioane dolari şi folosind o tehnologie de ultimă generaţie pentru scenele de animaţie, filmul a fost un succes şi a strâns peste 200 de milioane de dolari din încasări. Ca urmare a succesului avut de prima peliculă, au mai fost lansate încă două părţi; acestea au primit recenzii din ce în ce mai proaste şi au dus la închiderea proiectului cinematografic.

Franciza a avut parte şi de controverse, precum problemele apărute odată cu difuzarea în Marea Britanie: deoarece nunchuk-ul este o armă interzisă în Anglia, toate scenele cu personajul Michelangelo au trebuit înlocuite, astfel ca acesta să nu aibă nicio armă. În alte state, numele a fost schimbat în "Teenage Mutant Hero Turles", considerându-se că termenul "ninja" este prea violent.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-film-produs-de-michael-bay-va-readuce-o-franciza-de-succes-a-anilor-90-12353120
12353120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.