CIA a înşelat Statele Unite cu privire la tehnicile sale dure de interogare

Postat la 01 aprilie 2014 31 afişări

CIA a indus în eroare deliberat administraţia şi populaţia americană cu privire la metodele sale dure de interogare, în vigoare în timpul preşedintelui George W. Bush, apreciază un raport al Senatului.

CIA a înşelat Statele Unite cu privire la tehnicile sale dure de interogare

 În acest document de 6.300 de pagini redactat de comisia pentru Informaţii a Senatului, CIA este acuzată că a ascuns unele detalii cu privire la brutalitatea metodelor sale, asimilate torturii, potrivit Washington Post.

Ea ar fi exagerat importanţa unor comploturi şi a deţinuţilor încarceraţi în închisori secrete şi ar fi ascuns să unele informaţii determinante ar fi fost oferite de deţinuţi înainte ca aceştia să fie supuşi tehnicilor brutale ale agenţilor americani, explică publicaţia.

Informaţiile cele mai preţioase despre Al-Qaida, "între care cele care au condus la operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden în 2011", nu au fost obţinute graţie metodelor CIA, afirmă Washington Post.

Acest raport este deocamdată confidenţial şi cotidianul susţine că a putut divulga aceste detalii graţie indiscreţiei oficialilor care au avut acces la el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cia-a-inselat-statele-unite-cu-privire-la-tehnicile-sale-dure-de-interogare-12373953
12373953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.