Cine mai citeşte cărţi în România şi ce autori au fost preferaţi anul trecut

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 17 ianuarie 2019 237 afişări

Bucureşti, cu 313.517 cărţi, Braşov, cu 130.873 şi Cluj cu 83.488 sunt judeţele în care s-au comandat cele mai multe cărţi prin Libris.ro în 2018. Cele mai vândute titluri în aceste judeţe au fost Străinul de lângă mine de Irina Binder în Bucureşti, Orbi de Petronela Rotar în Braşov şi Constituţia României, în Cluj.

Cine mai citeşte cărţi în România şi ce autori au fost preferaţi anul trecut

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a vândut în 2018 peste 1.5 milioane de cărţi. 5 din cei 9 autori ai celor mai vândute 10 cărţi în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se  în top cu 2 volume.

 

Străinul de lângă mine al româncei Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind cartea preferată în 30 dintre cele 42 judeţe ale ţării. Cartea Insomnii, a aceleiaşi autoare, se află pe locul 2 în topul naţional, urmată de volumele Micul Prinţ de Antoine de Saint Exubery, Medicina, nutriţie şi bună dispoziţie de Simona Tivadar şi Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.