Cine-i catindatul nostru la prezidenţiale

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 noiembrie 2013 101 afişări

Lucruri fără precedent se întâmplară în numai câteva zile la noi în politică. Cel mai mare măr al discordiei de prin primăvară între PSD şi PNL a devenit, în cele din urmă, măr al discordiei între PNL şi Cotroceni şi a fost dat afară din partid de Crin Antonescu - e vorba de Sorin Roşca Stănescu, cu acuzaţiile lui de corupţie la adresa Alianţei DA şi a familiei Băsescu.

Cine-i catindatul nostru la prezidenţiale

Au urmat apoi observaţiile preşedintelui Traian Băsescu, ţintite special spre orgoliul liderului PNL, că PSD nu poate câştiga alegerile prezidenţiale şi că Victor Ponta n-are şanse să ajungă preşedinte, iar dacă Antonescu ar candida contra lui Ponta şi ambii ar ajunge în turul II, el, Băsescu, l-ar învăţa cum să câştige şi toţi adepţii Dreptei s-ar încolona să-l sprijine.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a reacţionat serios la gluma lui Băsescu, aducând imediat aminte de "lovitura de stat" din vara trecută, de care Antonescu nu poate fi disociat. Însă ideea unei posibile apropieri Băsescu-Antonescu, care deja l-a înfuriat pe un Liviu Dragnea temător de "trădarea" liberalilor, are rolul de a vârî măcar un pic de frică în oasele partidelor şi de a le împiedica să cadă de pe acum în somnul vacanţei de Crăciun: micile formaţiuni de dreapta care întârzie să se unească între ele şi cu PDL spre a-şi desemna un candidat unic la preşedinţie, dincolo de rivalităţile Predoiu-MRU; un PDL care se vede deja revenind la putere fără sprijinul lui Traian Băsescu, dar cu sprijinul PNL; un PSD care îşi doreşte clar preşedinţia pentru Ponta, pentru că dacă Antonescu (sau alt candidat al dreptei) ar ajunge şef al statului fără ca între timp să-i fie reduse prerogativele prin modificarea (deja imposibilă) a Constituţiei, atunci sunt toate riscurile ca viitorul preşedinte să fie un nou Băsescu, călău al stângii prin intermediul "serviciilor" şi al procurorilor.

Aşa se explică şi zvonurile că PSD ar pregăti singur o nouă lege pentru Roşia Montană, în ciuda PNL, şi noua ofensivă a PSD pe tărâm juridic, cu comisii de anchetă pentru retrocedările din Transilvania (subiect electoral bun pentru toţi, mai ales în plină discuţie despre bugetul pentru 2014) şi pentru terenurile familiei Băsescu (subiect electoral bun pentru electorii "antibăsişti", a căror dezamăgire faţă de felul cum PSD s-a luptat pentru interesele lor e cunoscută).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-i-catindatul-nostru-la-prezidentiale-11700699
11700699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.