METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la 24 noiembrie

Postat la 16 noiembrie 2013 115 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 24 noiembrie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la 24 noiembrie

BANAT

Pe 16 noiembrie, o uşoară creştere a regimului termic va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale pentru această perioadă, de aproximativ 10 grade, ce se vor menţine relativ constante până la sfâşitul intervalului de prognoză. Minimele nocturne vor scădea spre 5 grade, după care se vor menţine relativ constante. Probabilitatea de precipitaţii pe arii extinse va fi semnificativă în jurul datelor de 19 şi 21 noiembrie.

CRIŞANA

Începând cu 16 noiembrie valorile termice se vor menţine relativ constante, în jurul unor medii de 8-10 grade ale maximelor diurne şi de 2-4 grade ale minimelor nocturne, până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de ploaie se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 19 şi 21 noiembrie.

TRANSILVANIA

Până la 19 noiembrie, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 6 şi 10 grade, iar ale minimelor vor fi în scădere spre 1 grad Celsius. După data de 19 noiembrie, vremea se va răci uşor de la o zi la alta, atingând, la sfârşitul intervalului de prognoză, valori maxime de 5-6 grade şi minime de aproximativ -1 grad, valori normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Aproape zilnic vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ şi doar pe 19 noiembrie ploile se vor semnala pe arii mai extinse. După 20 noiembrie, în cursul nopţilor, creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte, cu precădere în zona subcarpatică.

MARAMUREŞ

Din 16 noiembrie până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic diurn se va menţine la valori relativ constante, de aproximativ 7 grade Celsius. Temperaturile medii nocturne vor scădea spre 2-3 grade până la 21 noiembrie, iar la sfârşitul perioadei, o nouă răcire va determina medii ale minimelor de aproximativ 0 grade Celsius. Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 19 noiembrie şi între 21 şi 24 noiembrie. În rest, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, îşi vor face apariţia trecător, pe arii restrânse.

MOLDOVA

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile maximelor diurne vor avea valori de 7-8 grade. Minimele nocturne vor scădea până la 1-2 grade Celsius spre sfârşitul intervalului de prognoză. Ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului.

DOBROGEA

Mediile temperaturilor maxime vor scădea până la 10 grade pe 16 noiembrie, după care se vor menţine la valori apropiate de cele normale pentru această perioada a anului, de aproximativ 10-11 grade, până la sfârşitul perioadei de prognoză. Minimele nocturne vor scădea până la 5-6 grade în ultima parte a intervalului. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi ridicată.

MUNTENIA

Temperaturile maxime se vor situa în jur de 9-10 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză, când vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Regimul termic nocturn scădea spre 3-4 grade după 16 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse, va creşte.

OLTENIA

Maximele diurne vor fi în scădere până la 9-10 grade, valori care vor rămâne constante pe parcursul intervalului, iar minimele nocturne vor scădea spre 2-4 grade Celsius după data de 16 noiembrie. Local şi temporar va ploua în fiecare zi a perioadei de prognoză.

LA MUNTE

Până la sfârşitul perioadei de prognoză, maximele diurne se vor menţine relativ constant în jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -3 - -2 grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant mixte.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pana-la-24-noiembrie-11697695
11697695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.