Cine este primarul care a propus impozitarea Bisericii şi a Armatei: Nu vor muri nici credinţa, nici armata

Postat la 14 noiembrie 2018 11923 afişări

Cine este primarul care a propus impozitarea Bisericii şi a Armatei: Nu vor muri nici credinţa, nici armata

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a spus, marţi, că în cazul în care biserica va fi impozitată nu va muri credinţa, dar va face mult mai bine, în condiţiile în care, în urmă cu câteva luni, a propus impozitarea ei. Hava a propus şi impozitarea Armatei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX despre poziţia cu privire la impozitarea bisericii, Mircea Hava a declarat că mulţi au înţeles că se vrea impozitarea clopotniţei sau a naosului, însă nu a fost vorba de acest lucru.

 

”E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că şi aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot şi sunt creştin-ortodox.

 

 

E vorba de normalitate. Până când România nu se va trezi la normalitate, până când de la Sfântu Petru în jos, toţi vor răspunde pentru faptele lor, toţi, şi direct, până atunci, fără chestiuni, aprobări de la Parlament, până atunci vom avea aceste poveşti şi voi care sunteţi oameni tineri o să fiţi contemporani la ele încă zeci de ani”, a spus Hava.

 

De asemenea, Hava propusese în egală măsură şi impozitarea Armatei, precizând că s-a referit la proprietăţile ei.

 

”Legat de Armată, eu vorbesc de proprietăţile Armatei. Nu vorbesc de Kalashnikov, de gloanţe de Sibiu sau de maşinile Armatei. Vorbesc de proprietăţi care în Alba Iulia le-aţi văzut că stau şi se dărâmă, acum le-au reparat o parte. Vorbesc de terenuri care zac degeaba. Chiar crede cineva că va veni din nou Armata Populară Română dinainte de 1900 primăvara când o să avem un milion de ostaşi? Niciodată lucrurile acestea nu se mai întorc. Trăim în altă lume şi dacă trăim în altă lume aş vrea ca toţi să se trezească şi toate aceste bunuri, să le spun aşa, pot să intre în circuitul civil pentru că a civililor au fost, nu le-a adus cineva”, a mai spus Hava.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armata,
impozitare,
biserica,
propunere,
refuz,
primar,
credinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.