Cine este omul care ar putea primi titlul de cel mai sadic şef din lume?

Autor: Ana Raduta Postat la 04 octombrie 2011 32 afişări

Proprietarul unui lanţ de supermarketuri din Statele Unite ale Americii şi-a încurajat angajaţii să participe la un concurs intern în care să ghicească numele celor care vor fi concediaţi. A pus la bătaie şi un premiu pe măsură - 10 dolari.

William Ernst, în vârstă de 57 de ani, şi-a "câştigat" renumele de "şeful din iad", după ce a trimis o informare internă angajaţilor săi, prin care îi încuraja să participe la acest concurs inedit. Tot atunci, acesta le-a transmis că în magazine circulă mistery shoppers, avertizând casierii să fie extrem de conştiincioşi, relatează Daily Mail.

Misty Shelsky a lucrat pentru lanţul de supermarketuri ca şi casieră şi este unul dintre angajaţii care au ales de bunăvoie să-şi părăsească locul de muncă în semn de dispreţ faţă de comportamentulu şefului. Totuşi, în momentul în care a vrut să-şi depună dosarul de şomaj, Ernst s-a împotrivit, susţinând că aceasta nu este îndreptăţită să primească ajutorul, în condiţiile în care nu a fost concediată, ci şi-a dat demisia.

Disputa a ajuns însă în instanţă, iar fosta angajată a explicat gestul său şi al colegilor săi ca o reacţie la situaţia degradantă în care fuseseră puşi, în urma gestului lui William Ernst. Pe de altă parte, unul dintre oamenii de încredere ai patronului spune că acest concurs a fost lansat tocmai pentru că angajaţii încălcau în mod constant regulamentul intern al companiei. "Niciunul dintre aceşti oameni nu-şi făcea treaba bine. Li s-a spus în mod repetat să nu vorbească la telefon în timpul programului, că nu au voie să vorbească urât şi că, de asemenea, este interzis să joace jocuri vido cât timp sunt la serviciu", spune Anna DeFrieze.

Cu toate acestea, judecătorul cazului a catalogat acest concurs drept "deplorabil", adăugând că astfel a fost creat un mediu de lucru ostil, în care angajaţii erau obligaţi să se trădeze unul pe celălalt în schimbul unui beneficiu material modic. Astfel, verdictul său a fost în favoarea angajatei, care şi-a primit dreptul la ajutor de şomaj.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sadic,
şef,
supermarketuri,
William Ernst
/actualitate/cine-este-omul-care-ar-putea-primi-titlul-de-cel-mai-sadic-sef-din-lume-8837569
8837569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.