Cine este miliardarul european care termină dominaţia americană devenind cel mai bogat om din lume, după ce l-a depăşit pe Jeff Bezos

Postat la 31 mai 2021 15443 afişări

Cine este miliardarul european care termină dominaţia americană devenind cel mai bogat om din lume, după ce l-a depăşit pe Jeff Bezos

  Miliardarul din industria fashionului Bernard Arnault a devenit săptămâna trecută cel mai bogat om al lumii, averea sa netă urcând până la 186,3 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari mai mult decât averea lui Jeff Bezos (186 miliarde de dolari) şi plasându-se deasupra lui Elon Musk (147,3 miliarde de dolari).

  Averea lui a făcut astfel un salt de la valoarea de 76 de miliarde de dolari din martie 2020, până la 186,3 miliarde de dolari lunea trecută, înregistrând o creştere de 110 miliarde de dolari în ultimele 14 luni, datorită performanţelor grupului său de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy).

  LVMH, care include şi branduri precum Fendi, ChristianDior şi Givenchy, a înregistrat creşteri ale preţului acţiunilor, majorând felia de companie deţinută de Arnault până la o valoare de 600 de milioane de dolari.

  De-a lungul anilor, lista miliardarilor lumii a fost dominată mai ales de americani - cu nume precum Bezos, Musk, Gates şi Buffett; anterior lui Bernard Arnault, Carlos Slim, fondatorul Inditex, a fost singurul care a întrerupt dominaţia americană pentru o perioadă de timp relevantă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.