Cine este mâna dreaptă a lui Elon Musk: Personajul din umbră care de şase ani manageriază averea şi capriciile celui mai bogat om de pe planetă. Are doar 47 de ani

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 iunie 2022 7749 afişări

Cine este mâna dreaptă a lui Elon Musk: Personajul din umbră care de şase ani manageriază averea şi capriciile celui mai bogat om de pe planetă. Are doar 47 de ani

De la sabotarea în secret a duşmaniilor, la realizarea unor împrumuturi masive şi până la pază şi protecţie, toate acestea sunt responsabilităţile lui Jared Birchall, omul de bază a CEO-ului Tesla şi totodată cel mai bogat om al planetei, scrie Bloomberg.

Jared Birchall lucrează pentru Elon Musk de cel puţin şase ani, iar pentru această perioadă el a operat mai mult din umbră, fiind un personaj foarte discret şi cu foarte puţină expunere.

Foştii săi colegi de la Brigham Youn University nu-l recunosc pe Jared şi nici foştii colegi de muncă din cadrul companiei Meerill Lynch, de unde acesta a fost concediat pentru o eroare. Nici cei care se află în strânsă legătură cu elita miliardarilor mondiali nu ştiu cine este această persoană şi doar câţiva dintre aceştia susţin că numele li se pare cunoscut. Totuşi, mai mult de atât pare că nimeni nu cunoaşte.

Cu toate acestea, Birchall, 47 de ani, este unul dintre cei mai importanţi oameni din cercul intim al directorului Tesla, ajungând să gestioneze mai multe departamente importante din cadrul companiei şi fundaţiile de caritate ale lui Musk.

Puţini sunt aceia care îl cunosc personal pe omul din spatele celei mai bogate persoane de pe planetă şi îl descriu pe acesta ca fiind un tip manierat şi gata să repare oricând gafele şi controversele pe care Elon Musk le stârneşte din când în când.

Rolul lui Jared Birchall a devenit din ce în ce mai serios odată cu trecerea timpului, după ce averea lui Musk a explodat de la câteva miliarde de dolari, la zeci şi apoi sute de miliarde. Cea mai recentă mutare a sa este implicarea în achizţionarea gingatului Twitter, care presupune un pachet de finanţare complex, ce a inclus iniţial un împrumut urial de 12.5 miliarde dolari.

Totodată el este omul care merge să negocieze cu investitorii de pe Wall Street pentru capital care să alimenteze viitoarele planuri de business ale lui Elon Musk. Deşi Birchall nu avea prea multă experienţă în ceea ce priveşte jonglarea cu miliardele de dolari, el a reuşit cu ajutorul fostului său angajator – Morgan Stanley – să obţină majoritatea finanţărilor pe care le avea în plan.

Jared joacă totodată şi rolul de ambasador al lui Elon Musk, promovând ideile CEO-ului Tesla, printre care se numără opinia miliardarului despre Twitter şi cum platforma trebuie să ofere posbilităţi nelimitate când vine vorba de libertatea de experimare.

Înainte de a deveni mâna dreaptă a celui mai bogat om al planetei, Birchall şi-a început cariera în finanţe lucrând pentru gigantul bancar Goldman Sachs, imediat după finalizarea Birgham Young University în 1999. Cu toate acestea, episodul Goldman a fost de scurtă durată, pentru că în 2000 îşi părăseşte postul pentru a lucra în cadrul Meerill Lynch în L.A, companie care se ocupă de gestionarea averilor şi investiţiilor. De aici este concediat pentru „trimiterea unei scrisori către client fără aprobarea conducerii”, potrivit documentelor.

În 2010, Jared Birchall se alătura uriaşului Morgan Stanley. Superiorii l-au descris ca pe un anagajat obişnuit, însă talentat în ceea ce priveşte gestionarea averilor celor bogaţi.

Şase ani mai târziu primeşte un telefon de la Elon Musk, iar restul e istorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
planeta,
dreapta,
personaj,
miliarde,
refuz,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.