Cine este AUR, partidul venit de nicăieri, care ar putea intra în Parlament. Cine este George Simion, fondatorul partidului, şi ce spunea în urmă cu câteva zile

Postat la 06 decembrie 2020 1287 afişări

Cine este AUR, partidul venit de nicăieri, care ar putea intra în Parlament. Cine este George Simion, fondatorul partidului, şi ce spunea în urmă cu câteva zile

Surpriza alegerilor Parlamentare 2020 ar putea veni de la partidul AUR - Alianţa pentru Unirea Românilor, un partid venit de nicăieri, care ar putea să intre în Parlament, pe fondul apatiei generale a românilor de a merge la vot. Rezultatele le vom vedea după ora 21:00, când vor fi făcute publice primele exit poll-uri. 

Partidul, fondat la sfârşitul anului 2019, îi are la conducere pe George Simion şi Claudiu Târziu co-preşedinţi, şi pe Sorin Lavric ca preşedinte al Senatului. 

Vedeţi mai jos valorile afişate pe site-ul partidului AUR. 

Invitat la Marius Tucă Show, preşedintele AUR, George Simion în vârstă de 34 de ani, a vorbit despre alegerile din 6 decembrie. El spune că prima lege pe care ar da-o fiind la putere ar fi protejarea capitalului român pentru agricultori.

Nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net, susţine George Simion

George Simion: „După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiţii. Suntem pentru libertatea de opţiune, considerăm viaţa sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de ştiri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net.”

„Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român”

George Simion: „Există asemănări cu USR pe mesajul antisistem, ei reprezintă zona multiculturală, globalismul, federaţie a statelor, noi avem o orientare către conservatorii şi reformiştii europeni. Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român, am fost în 15 pieţe, am arătat un lucru evident – toţi erau în supermarket şi ţăranii erau scoşi din pieţe. Am cunoscut pe preşedinţi prin mişcarea noastră unionistă. Nici eu nu credeam că intru în politică, dar ni s-a luat, plin de dezgust de ce se întâmplă în societate. Toată identitatea noastră naţională e călcată în picioare”.

Prezenţa până la ora 18:00 este una dintre cele mai slabe din istoira alegerilor din România. Cel mai probabil PNL va câştiga ca şi număr, dar cu un rezultat mai scăzut cât aşteptările, ceea ce va îngreuna situaţia de a constitui un guvern extrem de stabil. 

Prezenţa la vot pe ţară la scrutinul parlamentar a fost, duminică, până la ora 18:00, de 27,70%, adică 4.611.804 alegători, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

În mediul urban, s-au prezentat la urne 2.689.723 de alegători, iar în rural - 2.348.927.

Un număr de 63.410 alegători au votat cu urna mobilă.În municipiul Bucureşti, prezenţa la vot până la această oră este de 26,57%.

În diaspora, s-au prezentat la urne 221.552 români.La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la urne pe ţară până la ora 18:00 a fost de 34,80%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
lider,
partid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.