Cine-a pus cârciuma-n parc? Peisagist: „Nu ar trebui să fie atât de multe restaurante în parcuri, unul lângă altul, să obstrucţioneze vederea“

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 15 noiembrie 2023 33 afişări

Mai multe localuri care funcţio­nează în parcurile din Bucureşti au ajuns coşmarul celor care locuiesc în preajmă sau al celor care vor pur şi simplu să iasă la plimbare într-o zonă verde.

Cine-a pus cârciuma-n parc? Peisagist: „Nu ar trebui să fie atât de multe restaurante în parcuri, unul lângă altul, să obstrucţioneze vederea“

Mai multe localuri care funcţio­nează în parcurile din Bucureşti au ajuns coşmarul celor care locuiesc în preajmă sau al celor care vor pur şi simplu să iasă la plimbare într-o zonă verde. Într-o lume ideală, asemenea businessuri nu ar putea funcţiona în parcuri, locuri create şi amenajate exact ca oaze de linişte, care aşa ar trebui să rămână, fără să deranjeze nici oamenii aflaţi la plimbare, nici locuitorii din împrejurimi.

În Bucureşti însă, parcul Herăstrău este deja celebru pentru numeroasele sale restaurante, devenind, de-a lungul anilor, o adevărată enclavă în mijlocul celor care totuşi merg în parc pentru spaţiul verde şi nu pentru gălăgie, muzică, aglomeraţie şi, uneori, miros de grătare.

„Se întâmplă şi în alte ţări să fie câte un restaurant-două în parc, dar nu jumătate de parc plin cu localuri. Cluburile sunt clar excluse, nu am văzut nicăieri altundeva. Ce se întâmplă în parcurile noastre nu e normal, nu ar trebui să fie atât de multe restaurante, nu ar trebui să fie unul lângă altul şi să obstrucţioneze vederea, aşa cum se întâmplă acum, când uneori nu poţi vedea lacul din cauza construcţiilor şi a teraselor“, spune Diana Culescu, preşedintele Asociaţiei Peisagiştilor din România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.