Cinci oraşe, inclusiv Alba-Iulia, şi o comună din judeţul Alba intră în carantină începând de marţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 noiembrie 2020 978 afişări

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a decis să introducă în carantină oraşele Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir şi Abrud, dar şi comuna Ciugud, din cauza numărului mare de persoane infectate din aceste comunităţi. Măsura va intra în vigoare marţi, la miezul nopţii.

Cinci oraşe, inclusiv Alba-Iulia, şi o comună din judeţul Alba intră în carantină începând de marţi

Oraşele Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi comuna Ciugud vor intra în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori. Măsura va intra în vigoare în noaptea de luni spre marţi.

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menţionate, au fost stabilite prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În interiorul celor şase localităţi vor fi limitate deplasările, vor fi interzise numeroase activităţi economice, culturale şi va fi necesară declaraţia pe propria răspundere.

Va fi strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (Anexă), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Vor fi închise numeroase activităţi economice, mai puţin agenţii economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie precum şi cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem livrare la domiciliu.

Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carantină,
oraşe,
epidemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.