Cîmpeanu despre conducerile şcolilor:Degeaba adaugi masă musculară, dacă nu ai coloană vertebrală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 aprilie 2021 89 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că pe 27 iulie va fi organizată proba scrisă pentru conducerile unităţilor preuniversitare, urmând ca în septembrie sau octombrie să aibă loc interviul cu cei care trec de prima etapă. Concursurile vor avea loc în fiecare şcoală.

Cîmpeanu despre conducerile şcolilor:Degeaba adaugi masă musculară, dacă nu ai coloană vertebrală

„Este un obiectiv de bază în programul România Educată, care vizează guvernanţa şcolilor. Guvernanţa şcolilor este coloana vertebrală a sistemului de educaţie. Degeaba poţi adăuga masă musculară, dacă nu ai coloană vertebrală profesionistă. Organizăm aceste concursuri începând cu un examen scris. În data de 27 iulie intenţionăm să organizăm acest concurs în care se vor putea prezenta toţi cei care aspiră la funcţia de director sau director adjunct într-o unitate preuniversitară”, spune Sorin Câmpeanu.

Candidaţilor li se vor testa abilităţile cognitive, dar şi cele manageriale.

„Un set de subiecte relevante, un set de subiecte care să asigure accesul echitabil al tuturor celor care doresc să fie directori în şcolile româneşti. Ne gândim ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin PNRR”, adaugă miistrul Educaţiei

Întrebat dacă vor fi organizate concursuri pentru conducerea tuturor şcolilor, Cîmpeanu a răspuns: „În data de 5 august vor expira toate mandatele conducerilor şcolilor di România. Deci e nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri cu cei care trec de prima etapă - foarte probabil nota minină va fi 7. Toţi cei care vor promova prima etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
concursuri,
directori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.