Cîmpeanu anunţă că elevii şi-ar putea face testele Covid sub supravegherea profesorilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 ianuarie 2022 70 afişări

Elevii de gimnaziu şi liceu şi-ar putea face singuri testele, la şcoală, sub supravegherea cadrului didactic, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El spune că a primit asigurări că testele pe bază de salivă ar putea ajunge în şcoli în două-trei săptămâni.

Cîmpeanu anunţă că elevii şi-ar putea face testele Covid sub supravegherea profesorilor

„În primele săptămâni de aplicare a testelor noninvazive pe bază de salivă au fost distribuite spre administrare 13 milioane de teste, din care doar 111 au fost confirmate prin teste PCR. Săptămâna trecută, când au funcţionat cu prezenţă fizică doar elevii de gimnaziu şi liceu, au fost distribuite doar 1,5 milioane şi totuşi numărul de cazuri confirmate a fost mult mai mare decât cele confirmate la 13 milioane. Asta arată că elevii, părinţii, profesorii au început să se obişnuiască cu administrarea acestor teste. Din păcate, acele contestaţii care au blocat achiziţia au făcut în aşa fel încât în această săptămână nu am avut teste. Am primit asigurări că în două, maximum trei săptămâni va fi deblocată procedura de achiziţie”, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El anunţă că elevii mai mari şi-ar putea face singuri testele.

„Pentru a consolida relevanţa acestor teste, cel puţin pentru elevii de vârstă mai mare - cel puţin gimnaziu şi liceu, acestea ar putea fi autoadministrate de fiecare elev în şcoală sub supravegherea cadrului didactic, care nu se implică în administrarea testului, dar care poate gestiona, centraliza rezultatul acestor teste”, arată ministrul Educaţiei.

El precizează că testarea nu este obligatorie.

„Acei elevi care, din păcate, nu au înţeles şi nu vor înţelege importanţa testării nu vor avea accesul interzis la educaţie”, punctează Sorin Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
teste,
elevi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.