Christine Lagarde nu este dispusă să renegocieze planul de împrumut pentru Grecia

Postat la 04 iulie 2012 13 afişări

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a declarat marţi că nu este dispusă să renegocieze planul de ajutor acordat Greciei de către FMI, Uniunea Europeană (UE) şi Banca centrală europeană (BCE).

"Nu sunt deloc dispusă să negociez sau să renegociez. Suntem dispuşi să găsim faptele", a declarat Lagarde pentru postul de televiziune CNBC, în timp de o echipă de tehnicieni din partea UE, FMI şi BCE a sosit marţi la Atena pentru a începe primele audituri. "Sunt sigură că (guvernul grec, n.r.) va avea cifre excelente de comunicat (...). Chiar vreau să ştiu ce au făcut în ultimele luni pentru a se conforma programului" fixat de cei trei creditori internaţionali, a conchis aceasta. Format după două alegeri legislative succesive, noul guvern grec s-a definit ca proeuropean însă susţine renegocierea condiţiilor împrumutului acordat Greciei care se apleacă sub greutatea datoriei sale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
christine lagarde,
imprumut,
bce,
ue
/actualitate/christine-lagarde-nu-este-dispusa-sa-renegocieze-planul-de-imprumut-pentru-grecia-9812315
9812315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.