Chinezii de la BAIC Group vor să cumpere 5% din producătorul auto Daimler, unul dintre cei mai mari din lume

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 mai 2019 55 afişări

Chinezii de la BAIC Group vor să cumpere 5% din producătorul auto Daimler, unul dintre cei mai mari din lume

Grupul chinez din industri auto BAIC Group vrea să cumpere o participaţie de 5% în gigantul german Daimler, încât încearcă să îşi consolideze investiţia în compania care produce Mercedes-Benz în China, Beijing Benz Automotive, potrivit unor surse citate de agenţia de presă Reuters.

BAIC i-a anunţat pe nemţii de la Daimler cu privire la intenţia de achiziţie mai devreme în acest an, potrivit surselor.

Grupul chinez a cerut autorităţilor din Beijing să-l susţină în achiziţia a 4-5% din Daimler. Potrivit Reuters, BAIC a început deja să cumpere acţiuni Daimler din piaţă.

„Preţul acţiunilor Daimler este momentan influenţat de un cumpărător ce pare că îşi consolidează o participaţie”, a declarat una dintre surse.

BAIC nu a răspuns la comentarii pentru agenţia de presă.

Nu este clar dacă BAIC Group are la dispoziţie 3 miliarde euro – necesarul pentru a achiziţiona o participaţie de 5% în Daimler – în contextul în care valoarea de piaţă a producătorului auto se ridică la peste 57 miliarde euro.

Documentele din Germania nu arată dacă BAIC are deja o participaţie semnificativă sau nu în Daimler, încât regulile de raportare ale ţării prevăd că un investitor poate prelua până la 3% dintr-o companie – acesta fiind pragul la care acel investitor trebuie să îşi declare deţinerea.

Daimler a exclus ideea de a vinde acţiuni noi pentru a lăsa loc unui investitor nou să îşi construiască o participaţie, forţând potenţialii cumpărători interesaţi să achiziţioneze acţiunile din piaţă.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
daimler,
refuz,
chinezi,
cumparare,
mercedes-benz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.