China s-a săturat de războiul comercial cu Donald Trump: Beijingul anunţă că se impune escaladării conflictului şi cere consultări

Postat la 26 august 2019 173 afişări

Vicepreşedintele chinez Liu He a anunţat luni că Administraţia de la Beijing este dispusă să rezolve disputa comercială cu Statele Unite prin negocieri calme şi se opune escaladării conflictului, relatează Reuters.

China s-a săturat de războiul comercial cu Donald Trump: Beijingul anunţă că se impune escaladării conflictului şi cere consultări

„Suntem dispuşi să rezolvăm problema prin consultări şi cooperare cu o atitudine calmă şi ne opunem escaladării războiului comercial”, a declarat Liu He.

„Considerăm că escaladarea războiului comercial nu este benefică nici pentru China, nici pentru Statele Unite, nici pentru interesele oamenilor din lume”, a adăugat vicepreşedintele chinez.

De asemenea, Liu He a menţionat că orice companie americană va fi primită în China şi va fi tratată bine.

„Vom primi companii de oriunde din lume, inclusiv din Statele Unite, pentru a investi şi opera în China”, a adăugat vicepreşedintele chinez.

Administraţia Chinei a anunţat, vineri, intenţia de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari, ca reacţie la decizii similare ale Administraţiei Donald Trump. Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că vor fi introduse taxe vamale suplimentare de 5% sau 10% pentru 5.078 de produse fabricate în Statele Unite. Este vorba în principal de produse agricole, petrol, avioane uşoare şi automobile.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
escaladare,
anunt,
conflict,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.