China întăreşte cenzura digitală: Guvernul le va cere tuturor dezvoltatorilor de aplicaţii prezenţi în ţară să ofere informaţii, riscând interzicerea în caz contrar. Companiile occidentale precum Apple, Facebook sau Twitter ar avea cel mai mult de suferit

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 10 august 2023 36 afişări

China întăreşte cenzura digitală: Guvernul le va cere tuturor dezvoltatorilor de aplicaţii prezenţi în ţară să ofere informaţii, riscând interzicerea în caz contrar. Companiile occidentale precum Apple, Facebook sau Twitter ar avea cel mai mult de suferit

China le va solicita tuturor furnizorilor de aplicaţii mobile prezenţi în ţară să coopereze cu guvernul, măsura fiind doar ultima dintr-un pachet menit să întărească controlul asupra mediului digital, scrie Reuters.

Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MIIT) a declarat marţi seara că furnizorii care nu vor depune formularele necesare vor fi sancţionaţi după terminarea perioadei de graţie, în martie anul viitor. Experţii sunt de părere că decizia îî va afecta cel mai mult pe micii dezvoltatori.

Rich Bishop, co-fondatorul companiei AppInChina, a declarat că noua regulă ar putea afecta, de asemenea, dezvoltatorii din străinătate care şi-au putut publica cu uşurinţă aplicaţiile prin App Store, deţinut de Apple, fără a arăta prezenta nicio documentaţie guvernului chinez.

Bishop a spus că, pentru a respecta noile reglementări, dezvoltatorii de aplicaţii trebuie să aibă acum o companie în China sau să lucreze cu un publisher local.

Apple a fost nevoit să retragă recent peste o sută de aplicaţii care foloseau inteligenţa artificială din App Store pentru a se conforma altor reglementări cu privire la utilizarea inteligenţei artificiale.

Notificarea ministerului mai spunea că entităţile „angajate în servicii de informare pe internet prin aplicaţii în domenii precum ştiri, publicaţii online, educaţie, film, televiziune şi religie ar trebui, de asemenea, să prezinte documente relevante”.

Cerinţa ar putea afecta disponibilitatea aplicaţiilor populare de social media, cum ar fi X, Facebook şi Instagram. Utilizarea unor astfel de aplicaţii nu este permisă în China, dar ele pot fi încă descărcate din magazinele de aplicaţii, permiţând chinezilor să le folosească atunci când călătoresc în străinătate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.