China anunţă că are nevoie urgent de măşti medicale în contextul agravării epidemiei cu coronavirus

Autor: Mircea Olteanu Postat la 03 februarie 2020 1042 afişări

China anunţă că are nevoie urgent de măşti medicale în contextul agravării epidemiei cu coronavirus

China are nevoie urgent de măşti medicale şi alte echipamente de protecţie, în contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depăşit 17.000, iar 361 de oameni au murit, a declarat luni o reprezentantă a Ministerului de Externe de la Beijing, potrivit site-ului Guardian.

"China are în prezent nevoie de urgenţă de măşti medicale, costume şi ochelari de protecţie", a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying.

Ţara produce aproximativ 20 de milioane de măşti medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populaţia Chinei să-şi facă stocuri de măşti chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecţie este foarte ridicată.

Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că Japonia, Coreea de Sud, Ungaria şi Kazakhstan au donat echipamente şi produse medicale.

De asemenea, Tian Yulong, un reprezentant al Ministerului industriei, a anunţat luni că au fost luate măsuri pentru a importa măşti din Europa, Japonia şi Statele Unite.

Pe lângă provincia Hubei, epicentrul epidemiei, unde locuiesc peste 50 de milioane de oameni, în alte câteva regiuni şi oraşe din China este obligatorie purtarea de măşti medicale în spaţiile publice în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Printre regiunile vizate de această măsură se numără Guangdong - cea mai populată provincie din China, Sichuan, Jiangxi, Liaoning şi oraşul Nanjing, cu o populaţie totală de peste 300 de milioane de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
boli,
epidemii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.