China a impus companiilor de stat să taie orice legături cu firmele de consultanţă americane

Postat la 26 mai 2014 30 afişări

China a cerut companiilor de stat să renunţe la orice legături cu firmele de consultanţă americane, după ce Statele Unite au acuzat cinci ofiţeri chinezi de spionaj economic împotriva mai multor companii.

China a impus companiilor de stat să taie orice legături cu firmele de consultanţă americane

 Oficialii chinezi se tem că firme precum McKinsey & Company şi The Boston Consulting Group ar putea transmsite SUA secrete comerciale la care obţin accesul, au declarat surse apropiate situaţiei pentru publicaţia britanică, potrivit Financial Times.

"Nu avem cunoştinţă despre o notificare în acest sens transmisă de guvern", a declarat un purtător de cuvânt al firmei Bain & Company.

Firmele de consultanţă din SUA au operaţiuni importante în China. McKinsey, The Boston Consulting Group şi altele au printre clienţi şi multe companii de stat, notează Financial Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-a-impus-companiilor-de-stat-sa-taie-orice-legaturi-cu-firmele-de-consultanta-americane-12651085
12651085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.