Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator cu capital românesc în T1

Postat la 25 aprilie 2019 42 afişări

Chimcomplex a înregistrat afaceri în valoare de 343,3 milioane lei în T1 2019, de 4,6 ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, la 100 de zile de la preluarea unei părţi semnificative din activele Oltchim, anunţă un comunicat al companiei.

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator cu capital românesc în T1

Câştigurile companiei înainte de dobânzi, impozite, deprecieri şi amortizări (Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization - EBITDA) s-au tripat în primul trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 51,6 milioane de lei.

„Noua companie ce a rezultat din fuziunea celor două mari platforme chimice ale ţării, Chimcomplex şi Oltchim, a urcat pe primul loc în topul exportatorilor cu capital românesc. Acest fapt se datorează atât unificării celor două volume pe export, cât şi producţiilor record înregistrate în acest prim trimestru din anul 2019. Chimcomplex a devenit şi al treilea cel mai mare consumator de energie din ţară”, a declarat Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.