Chiar şi titanii vor o bucăţică din plăcinta lui Musk: Larry Ellison, veteranul tehnologiei care a fondat Oracle, deţine 3 milioane de acţiuni Tesla

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 ianuarie 2019 147 afişări

Chiar şi titanii vor o bucăţică din plăcinta lui Musk: Larry Ellison, veteranul tehnologiei care a fondat Oracle, deţine 3 milioane de acţiuni Tesla

Larry Ellison, fondatorul gigantului Oracle, s-a dovedit a fi al doilea cel mai mare investitor individual în compania Tesla, cu o deţinere de un miliard de dolari în producătorul de vehicule electrice, potrivit Bloomberg.

Investiţia sa a fost confirmată într-o declaraţie financiară depusă la marţi la SEC de către acesta. Deţinerea fondatorului Oracle în Tesla a devenit publică după ce Ellison, un apropiat prieten de-al lui Elon Musk şi un titan al tehnologiei, a devenit unul dintre directorii companiei Tesla la sfârşitul lunii decembrie.

Ellison, 74 ani, deţine în mod indirect 3 milioane de acţiuni Tesla prin trustul Lawrence J. Ellison Revocable Trust, potrivit declaraţiei financiare. Participaţia de 1,75% îl transformă în al doilea cel mai mare investitor individual din Tesla, după Elon Musk – care deţine circa o cincime din companie – potrivit datelor agregate de sursă. Tesla a anunţat numirea lui Ellison în board-ul director la sfârşitul anului 2018.

Acţiunile Tesla au crescut luni pe Nasdaq cu 5,4% după ce compania a anunţat că va contrui o fabrică în Shanghai, ajungând la 335 dolari per acţiune, la o capitalizare bursieră de circa 57,5 mld. Dolari. Marţi, la ora 15.30, înainte de deschiderea bursei americane, acţiunile Tesla se bucurau de încrederea investitorilor cu o creştere de 3% în pre-market.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oracle,
incredere,
investitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.