Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă

Autor: Ioana Matei Postat la 25 februarie 2024 247 afişări

Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă

Imaginaţi-vă o creştere salarială de 300% de la angajatorul vostru. Sună aproape ireal, dar pentru un angajat la Google, a devenit o realitate surprinzătoare. De obicei, o majorare de 50% sau ceva mai mult ar putea fi aşteptată, dar o creştere de o asemenea amploare este excepţională, evidenţiind importanţa angajatului pentru gigantul tech, scrie Mashable.com. 

Arvind Srinivas, CEO al Perplexity AI, a împărtăşit această revelaţie uimitoare în timpul unui episod al podcastului Big Technology, găzduit de Alex Kantrowitz. Srinivas, absolvent al IIT Madras, încercase să recruteze un angajat remarcabil de la Google pentru startup-ul său. Respectând procedurile standard, angajatul a informat Google despre oferta de muncă.

Cu toate acestea, răspunsul Google a fost departe de a fi obişnuit. În ciuda concedierilor în curs care afectau mii de oameni la nivel global, angajatul s-a confruntat cu o ofertă pe care nu o putea refuza: o creştere salarială de patru ori mai mare. Această mişcare i-a luat pe angajat şi pe cei din industrie prin surprindere, deoarece a depăşit toate aşteptările.

Remarcabil, angajatul a ales să rămână la Google, acceptând majorarea salarială generoasă. În timp ce detaliile ofertei de la Perplexity AI rămân nedezvăluite, răspunsul extraordinar al Google subliniază angajamentul său de a păstra talentele de top.

Această evoluţie are o semnificaţie deosebită în contextul reducerilor recente de personal la Google. Desi cronologia exactă rămâne necunoscută, Google a efectuat concedieri încă din anul anterior. Doar în ultimele 1,5 luni, diferite departamente, inclusiv Google Assistant, hardware şi inginerie centrală, au fost afectate. Cu toate acestea, Google le-a oferit angajaţilor afectaţi oportunitatea de a explora roluri alternative în cadrul companiei.

Cu toate acestea, timpul îi presează pe unii dintre angajaţi care, dacă nu îşi găsesc un nou post în cadrul Google până în aprilie, vor fi nevoiţi să părăsească compania. Aceasta adaugă urgenţă căutării lor de locuri de muncă şi subliniază natura competitivă a pieţei interne de muncă a Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
timp,
concedieri,
industrie,
anunt,
socant,
angajare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.