Chevron pleacă din Bulgaria şi se va concentra în regiune pe ţări precum Polonia, România şi Ucraina

Postat la 28 mai 2014 45 afişări

Compania americană Chevron se retrage din Bulgaria, unde explorarea pentru gaze de şist a fost blocată de autorităţi, iar noua strategie în regiune va viza ţări precum Polonia, România şi Ucraina, care asigură condiţii favorabile pentru investiţii, scrie presa locală, citată de Novinite.

Chevron pleacă din Bulgaria şi se va concentra în regiune pe ţări precum Polonia, România şi Ucraina

 Potrivit cotidianului Pressa, expertul bulgar în domeniul energiei Ilian Vasilev, care are legătură cu activitatea Chevron în Bulgaria, a confirmat informaţia.

Noua strategie a companiei se va concentra pe ţări din Europa Centrală şi de Est precum Polonia, România şi Ucraina, care asigură condiţii favorabile pentru investiţiile riscante ale Chevron, a spus Vasilev.

Chevron nu a putut să urmeze "modelul din Bulgaria" şi să implementeze metode eficiente pentru "motivarea" cercurilor politice şi a oficialilor guvernamentali, a scris Vasilev pe blogul său, potrivit agenţiei Focus. Vasilev a fost în trecut ambasadorul Bulgariei la Moscova.

În iulie 2011, Chevron a câştigat o licitaţie pentru un contract pe cinci ani vizând operaţiuni de prospectare şi explorare pentru identificarea de gaze de şist pe un teritoriu de 440.000 de hectare, scrie Novinite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chevron-pleaca-din-bulgaria-si-se-va-concentra-in-regiune-pe-tari-precum-polonia-romania-si-ucraina-12656446
12656446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.