CFR scoate la licitaţie pentru închieiere aproape 1.100 de kilometri de cale ferată

Postat la 16 iulie 2014 37 afişări

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va închiria aproape 1.100 km de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, în urma unei licitaţii publice cu strigare organizată luni, 21 iulie, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), operaţiunea fiind parte a angajamentelor faţă de FMI.

CFR scoate la licitaţie pentru închieiere aproape 1.100 de kilometri de cale ferată

 Contractul de închiriere pentru cei 1.079,9 kilometri de cale ferată va fi încheiat pe o perioadă de patru ani, iar oferta cu preţul cel mai mare va fi desemnată câştigătoare. Firmele interesate pot depune ofertele până în ziua licitaţiei, la ora 9:00, plicurile urmând să fie deschise o oră mai târziu.

La licitaţia de la BRM pot participa firme româneşti care au calitatea de operatori licenţiaţi de transport feroviar, conform condiţiilor menţionate în documentaţie.

"Închirierea secţiilor de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, CFR SA respectă angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană" a declarat într-un comunicat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cfr-scoate-la-licitatie-pentru-inchieiere-aproape-1-100-de-kilometri-de-cale-ferata-12937071
12937071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.