CFR a semnat contractul pentru proiectul tehnic de modernizare a liniei Apahida-Ilva Mică

Autor: Mediafax Postat la 07 martie 2022 40 afişări

CFR a semnat contractul pentru proiectul tehnic de modernizare a liniei Apahida-Ilva Mică

CFR SA a semnat luni contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Apahida şi Ilva Mică, în lungime de 119 kilometri. 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că valoarea contractului este de 29,67 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat.

În ianuarie, CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru subsecţiunea Ilva Mică – Pojorâta, în lungime de 106 kilometri, în valoare de 49,31 milioane de lei, fără TVA.

„În baza celor două contracte, după finalizarea Studiilor de Fezabilitate şi a Proiectelor Tehnice, vor urma lucrări de modernizare pe 225 de km de cale ferată, care reprezintă mai mult de jumătate din tronsonul Apahida-Suceava”, susţine Sorin Grindeanu.

În urma modernizărilor se va asigura creşterea vitezei de circulaţie pe întreaga secţiune Apahida – Suceava la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cfr sa,
apahida,
ilva mica,
contract,
modernizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.