Când ceva pare a fi prea bun pentru a fi adevărat, probabil e fals. Ce s-a întâmplat cu CEO-ul care a crescut salariul angajaţilor renunţând la 90% din propriul salariu şi care le-a oferit acestora concedii nelimitate, după mai mulţi ani de la aceste decizii

Postat la 20 august 2022 25665 afişări

Când ceva pare a fi prea bun pentru a fi adevărat, probabil e fals. Ce s-a întâmplat cu CEO-ul care a crescut salariul angajaţilor renunţând la 90% din propriul salariu şi care le-a oferit acestora concedii nelimitate, după mai mulţi ani de la aceste decizii

 

Fondatorul Gravity Payments, devenit celebru în presa din toată lumea pentru modelul de angajator pe care l-a oferit renunţând la o parte substanţială din salariul său în favoarea angajaţilor, a anunţat pe Twitter că şi-a dat demisia. 

 

Potrivit Washington Post, Dan Price a declarat că renunţă la funcţia de conducere în cadrul companiei de procesare carduri Gravity Payments pentru a dedica mai mult timp „luptei împotriva acuzaţiilor false” aduse asupra sa. 

 

„Prioritatea mea No.1 este ca angajaţii noştri să lucreze pentru cea mai bună companie din lume, dar prezenţa mea aici a început să fie o distragere”, a scris el într-un e-mail pe care l-a trimis angajaţilor şi pe care l-a distribuit şi pe Twitter recent. 

„Trebuie, de asemenea, să renunţ la aceste îndatoriri pentru a lupta împotriva acuzaţiilor false aduse împotriva mea”, a mai spus el,  adăugând: „Nu plec nicăieri”. 

 

La scurt timp după declaraţiile sale, New York Times a publicat o cercetare din care reiese că CEO-ul şi-a folosit celebritatea din online pentru a masca „un tipar de abuz din viaţa personală şi un comportament ostil în cadrul companiei”. Cercetarea indică faptul că Price ar fi căutat şi urmărit femei în online, pe care le-ar fi „rănit, atât fizic, cât şi emoţional”. 

 

Într-o declaraţie pentru New York Times, Price a spus că „nu a abuzat niciodată  fizic sau sexual pe cineva” şi că „toate celelalte acuzaţii de comportament nepotrivit împotriva femeilor din această poveste sunt pur şi simplu false”. 

 

La începutul acestui an, Price a fost acuzat că ar fi atacat o femeie şi că a condus neglijent după ce procurorii au spus că a încercat să o sărute pe femeie în maşina sa după o întâlnire la cină, potrivit Seattle Times. Atunci când ea a refuzat, ar fi condus într-o parcare, unde ar fi făcut nişte manevre periculoase cu maşina. 

 

Price a câştigat simpatia americanilor în 2015, după ce a anunţat că va creşte salariul fiecărui angajat la un minimum de 70.000 de dolari anual. La vremea respectivă, cei 120 de angajaţi aveau un salariu mediu de 48.000 de dolari anual. Pentru a face acest lucru, şi-a redus propriul venit până aproape de acel nivel - şi-ar fi redus salariul de 1 milion de dolari cu aproximativ 90%. 

Salariul minim al angajaţilor a crescut ulterior la 80.000 de dolari, după cum a anunţat el, iar angajaţii din cadrul companiei primesc, de asemenea, concediu plătit nelimitat. 

Înainte de anunţul legat de demisia sa, Price a vorbit pe Twitter de perspectiva sa referitoare la restructurări: „Un CEO cu adevărat bun nu va face concedieri niciodată”. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.