Certificatul energetic pentru locuinte va fi impus atat la renovari majore, cat si in anuntul de vanzare sau inchiriere

Postat la 15 august 2011 11 afişări

Constructorii de cladiri noi vor fi obligati, de anul viitor, pentru a obtine autorizatia de construire, sa realizeze si un studiu privind sistemele alternative de incalzire, iar certificatul energetic va fi impus atat la renovari majore, cat si in anuntul de vanzare sau inchiriere a unei locuinte.

Prin renovare majora a cladirilor existente se va intelege acea lucrare efectuata la anvelopa cladirii si/sau la sistemele tehnice ale acesteia, pentru care costurile depasesc 25% din valoarea de impozitare a cladirii, exclusiv valoarea terenului pe care este situata cladirea, releva un proiect de ordonanta al Guvernului obtinut de MEDIAFAX. In cazul renovarii majore a cladirilor, proprietarii/administratorii acestora vor putea monta sisteme alternative de producere a energiei, in masura in care prin proiect se stabileste ca acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, functional si economic. Actul normativ stabileste ca in vederea obtinerii autorizatiei de construire pentru cladirile noi, pe langa obligativitatea respectarii cerintelor minime de performanta energetica, se va solicita, prin certificatul de urbanism emis de autoritatile locale, si intocmirea unui studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/certificatul-energetic-pentru-locuinte-va-fi-impus-atat-la-renovari-majore-cat-si-in-anuntul-de-vanzare-sau-inchiriere-8621671
8621671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.