Cererea Mediafax Group de intrare în insolvenţă a fost admisă

Autor: Departamentul Economic Postat la 17 decembrie 2014 111 afişări

Cererea Mediafax Group de intrare în insolvenţă a fost admisă, marţi, de Tribunalul Bucureşti, KPMG Restructuring SPRL fiind desemnat administrator judiciar provizoriu, iar prima şedinţă a adunării generale a creditorilor a fost programată pentru 2 martie 2015.

"Admite cererea debitorului S.C. Mediafax Group S.A. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului S.C. Mediafax Group S.A", se arată în soluţia instanţei.

Termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii este de 10 zile de la notificare, iar termenul de soluţionare a opoziţiilor nu va depăşi 5 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora.

Data de 2 februaruie 2015 este termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului, iar 23 februarie este termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe, data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor fiind 2 martie, a decis instanţa.

Administratorul judiciar provizoriu KPMG Restructuring SPRL va avea o remuneraţie provizorie de 5000 lei din averea debitorului.

În temeiul Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, instanţa a dispus ca administratorul judiciar să trimită o notificare privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor, debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi. Această măsură a fost decisă în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr. 85/2014, confiorm căruia, de la data deschiderii procedurii de insolvenţă, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului.

Termenul administrativ de control pentru analiza stadiului continuării procedurii este 30 martie 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEDIAFAX,
INBSOLVENŢĂ,
/actualitate/cererea-mediafax-group-de-intrare-in-insolventa-a-fost-admisa-13725399
13725399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.