Cercetătorii britanicii lovesc din nou: un studiu arată că oamenii s-ar lăsa de fumat pentru bani

Postat la 01 august 2019 86 afişări

Cercetătorii britanicii lovesc din nou: un studiu arată că oamenii s-ar lăsa de fumat pentru bani

Fumătorii ar fi dispuşi să renunţe la fumat dacă ar fi plătiţi pentru asta, reiese dintr-un studiu publicat recent de cercetătorii de la University of East Anglia.

 

Oamenii de ştiinţă spun că ministerul englez al sănătăţii ar putea economisi miliarde de lire sterline dacă ar oferi bani cash sau vouchere fumătorilor.

 

Raportul a luat în calcul alte 33 de studii la care au participat 26.000 de oameni. În cadrul acestora, sumele oferite variau de la 35 la 912 lire sterline. O altă variantă pe placul fumătorilor a fost aceea de a plăti şi a primi înapoi, după o perioadă de probă, banii cheltuiţi pe ţigări.

 

"Cei mai mulţi fumători ar vrea să renunţe, dar este un proces complicat", a declarat celor de la Daily Mail dr. Caitlin Notley. "Recompensele - fie că vorbim de bani sau de vouchere - au fost folosite şi în trecut pentru a încuraja renunţarea la acest obicei."

 

Numărul fumătorilor din Marea Britanie este de aproximativ 5,9 milioane, sau unu din şapte adulţi.

 

"Costurile asociate fumatului sunt uriaşe - aproximativ 13 miliarde pentru economie, dintre care 3 miliarde pentru ministerul sănătăţii şi 7,5 miliarde generate de productivitatea redusă", a adăugat Notley.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fumat,
bani,
studiu,
cercetatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.