Cercetare: organele de porc au fost parţial reînviate la o oră după ce animalul a fost ucis

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 august 2022 44 afişări

Organele de porc au fost parţial reînviate la o oră după ce animalele au fost ucise, într-o descoperire care ar putea transforma medicina, anunţă cercetătorii americani citaţi de BBC.

Cercetare: organele de porc au fost parţial reînviate la o oră după ce animalul a fost ucis

Tehnica ar putea creşte numărul de organe disponibile pentru transplant şi ar putea oferi medicilor mai mult timp pentru a salva o viaţă, dacă ar fi aplicată la oameni.

De asemenea, studiul pune la îndoială ipotezele privind ceea ce se întâmplă în momentele dintre viaţă şi moarte.

Experţii au declarat că descoperirile sunt „cu adevărat remarcabile" şi „incredibil de semnificative".

Atunci când inima încetează să mai bată, organismul este lipsit de oxigen şi de substanţele nutritive de care are nevoie pentru a supravieţui. Organele se umflă, vasele de sânge se prăbuşesc, iar celulele, elementele constitutive ale organelor corpului, încep să moară.

Se credea că această moarte celulară este rapidă şi permanentă, dar cercetătorii de la Universitatea Yale au anulat o parte din aceste daune la animale care au fost moarte timp de o oră.

„Putem restabili unele funcţii ale celulelor, în mai multe organe vitale, care ar fi trebuit să fie moarte. Aceste celule funcţionează la câteva ore după ce nu ar trebui să funcţioneze ", a declarat profesorul Nenad Sestan.

Experimentele, publicate în revista Nature, au implicat aproximativ 100 de porci şi au fost aprobate de autorităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetare,
organe,
porc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.