CEO: Legea offshore face România necompetitivă în comparaţie cu alte jurisdicţii offshore

Autor: Departamentul Economic Postat la 27 octombrie 2018 53 afişări

Propunerile de taxare din legea offshore contravin asigurărilor şi dispoziţiilor legale oferite de statul român la intarea investitorilor în concesiune, sunt împovărătoare şi probabil vor face România necompetitivă în comparaţie cu alte jurisdicţii offshore, spune Mark Beacom, CEO Black Sea Oil&Gas.

„Deşi BSOG a estimat că va fi în masură să ia decizia finală de investiţie în anul 2018, acum este clar că nu vom putea face acest lucru anul acesta”, spune Mark Beacom într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

CEO-ul spune că Black Sea Oil & Gas evaluează în prezent impactul proiectului de Lege Offshore care a fost votat săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaţilor. „În paralel cu realizarea acestei evaluări, BSOG va continua, aşa cum a făcut în ultimii trei ani, să avanseze cu toate activităţile necesare pentru a ajunge în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea luă o decizie în privinţă proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia. Aceste activităţi includ finalizarea studiilor de inginerie (studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie), îndeplinirea tuturor cerinţelor de autorizare a proiectului, semnarea contractului de transport al gazelor naturale cu Transgaz S.A., a celui de vânzare-cumpărare a gazelor, finalizarea comenzilor pentru echipamentele cu termen îndelungat de achiziţie, semnarea contractului de antrepriză generală şi a celui pentru forajul sondelor de dezvoltare şi finalizarea cu succes a aranjamentelor financiare pentru asigurarea finantării proiectului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMPANIE,
OFFSHORE,
REACŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.