Centrala Fukushima, afectată în continuare de scurgeri radioactive

Postat la 26 octombrie 2012 20 afişări

Nivelul ridicat de radioactivitate prezentat de peşti pescuiţi în largul coastelor pe care se află centrala avariată de la Fukushima ar putea să indice că aceasta este afectată în continuare de scurgeri, după 19 luni de la catastrofa nucleară, relevă studiul unui expert american.

În acest studiu, publicat în ediţia de joi a revistei Science, Ken Buesseler, un chimist de la Institutul Oceanografic Woods Hole (Massachusetts, în nord-estul Statelor Unite), a analizat măsurători ale nivelului de cesiu efectuate de către autorităţile japoneze asupra unor peşti, crustacee şi alge prelevate în apropierea centralei. Rezultatele, potrivit lui Buesseler, ar tinde să dovedească faptul că nivelurile constate sunt provocate fie de către o mică scurgere care există în continuare la centrală, fie de contaminarea fondului marin. De altfel, la specii demersale (care trăiesc în contact cu fundul zonei marine de la litoral) au fost relevate cele mai importante niveluri de cesiu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
fukushima,
centrala nucleara

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/centrala-fukushima-afectata-in-continuare-de-scurgeri-radioactive-10258888
10258888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.