Centimetru cu centimetru. O femeie a rezistat sub ruine mai bine de 100 de ore

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 februarie 2023 111 afişări

Drum croit printre ruine centimetru cu centimetru. O femeie din Turcia a fost salvată vineri, după ce a stat mai mult de 100 de ore blocată printre ruinele casei sale afectate de cutremur, sub cadavrul soţului ei.

Centimetru cu centimetru. O femeie a rezistat sub ruine mai bine de 100 de ore

O echipă de salvatori a avut nevoie de mai mult de 50 de ore pentru a-şi croi cu greu drum printre dărâmături şi a ajunge la femeia de 40 de ani din oraşul Kirikhan, în provincia Hatay din sudul Turciei, relatează AFP.

"A fost o salvare foarte complicată", a declarat Stefan Heine, un purtător de cuvânt al organizaţiei de căutare şi salvare ISAR Germania, descriind modul în care salvatorii au trebuit să îşi croiască drumul "centimetru cu centimetru prin beton şi moloz".

În timpul îndelungatei operaţiuni de salvare, salvatorii au ţinut legătura cu Zeynep printr-un mic puţ, care le-a permis, de asemenea, să îi dea apă. Zeynep a stat întinsă pe tot parcursul calvarului sub trupul soţului ei, mort. Corpurile altor membri ai familiei zăceau, de asemenea, în apropiere.

Salvatorii au îndepărtat găleată după găleată de moloz şi au tăiat cu grijă blocuri de beton pentru a crea o cale îngustă spre ea.

Femeia, numită doar Zeynep, este în stare stabilă şi a primit îngrijiri medicale.

Peste 21.000 de persoane au murit în urma cutremurului puternic care a lovit luni Turcia şi Siria. Speranţele de a găsi mai mulţi supravieţuitori se risipesc rapid, deoarece experţii spun că şansele de a salva vieţi scad după 72 de ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femeie,
salvare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.