Celebrul bancher Jamie Dimon spune că JPMorgan a început să acumuleze tot mai mult cash întrucât inflaţia pare să dureze mai mult decât se preconizase iniţial: Cea mai mare bancă americană a stocat 500 mld. dolari în numerar

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 iunie 2021 104 afişări

Celebrul bancher Jamie Dimon spune că JPMorgan a început să acumuleze tot mai mult cash întrucât inflaţia pare să dureze mai mult decât se preconizase iniţial: Cea mai mare bancă americană a stocat 500 mld. dolari în numerar

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA în funcţie de active, a „acumulat în mod eficient” cash în loc să îl folosească pentru investiţii, având în vedere că potenţialele creşteri ale inflaţiei ar putea forţa Rezerva Federală (Fed – banca centrală americană) să majoreze ratele dobânzilor, a declarat CEO-ul Jamie Dimon, conform CNBC.

Gigantul bancar s-a poziţionat astfel încât să beneficieze în urma creşterii înregistrate de ratele dobânzilor, mişcare ce îi va permite să cumpere active cu randamente mai mari.

„Vom fi extrem de cumpătaţi deoarece cred că există o şase foarte bună ca inflaţia să fie mai mult decât un fenomen de tranziţie”, spune Dimon, singurul CEO de pe Wall Street care şi-a condus banca prin criza financiară din 2008 şi a rămas la cârma instituţiei.

În prezent, JPMorgan deţine aproximativ 500 de miliarde de dolari în cash. Compania se aşteaptă să raporteze venituri nete din dobânzi, cea mai importantă resursă de profit a băncilor, de 52,5 miliarde de dolari în 2021, cu 2,5 miliarde sub nivelul estimat în februarie.

Oficialii Fed au declarat că actuala creştere a preţurilor este temporară, inflaţia urmând să îşi revină la normal în viitorul apropiat. Însă există tot mai multe voci, printre case se găsesc economişti ai Deutsche Bank şi manageri de fonduri de hedging, care avertizează cu privire la consecinţele ignoranţei de care dă dovadă bancă centrală a Statelor Unite.

Ieri, la sfârşitul şedinţelor de tranzacţionare ale burselor din New York, CEO-ul băncii Morgan Stanley, James Gorman, a declarat că există o şansă bună ca inflaţia să dureze mai mult decât se preconizase iniţial, Rezerva Federală fiind forţată astfel să majoreze ratele dobânzilor.

„Întrebarea este când se va decide Fed să acţioneze? Trebuie să facă ceva la un moment dat, însă cred că va acţiona mai devreme, nu mai târziu – aşa cum indică situaţia actuală”, susţine Gorman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
inflatie,
banca,
cash,
jpmorgan,
banca centrala,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.