Celebra cascadă Bigăr ar putea fi în pericol din cauza defrişărilor masive

Postat la 25 octombrie 2018 190 afişări

Celebra cascadă Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa ar putea fi în pericol din cauza defrişărilor masive.

Celebra cascadă Bigăr ar putea fi în pericol din cauza defrişărilor masive

Organizaţiile de mediu Agent Green şi EuroNatur au făcut publică o investigaţie care arată că peste 60% din suprafaţa parcului naţional aflat în judeţul Caraş-Severin ar fi afectată de tăierile de păduri.

Agent Green şi EuroNatur publică o nouă investigaţie în cadrul campaniei internaţionale “Un dezastru national / Out of control”. Al treilea episod al campaniei are ca subiect distrugerea Parcului Naţional Cheile-Nerei Beuşniţa. Realitatea din teren dovedeşte faptul că pădurile seculare sunt tăiate fără milă la comanda Romsilva, Regia Naţională fiind interesată numai de profitul obţinut din exploatarea masei lemnoase.

Peste 60% din suprafaţa parcului este afectată de tăieri, o adevărată crimă împotriva biodiversităţii. Pădurile din parc sunt tratate ca nişte păduri ordinare de producţie.

Agent Green şi EuroNatur fac un nou apel către Ministerul Mediului să intervină ferm pentru a pune capăt exploatărilor comerciale şi degradării pădurilor din parcurile naţionale. Contractele de administrare semnate cu Romsilva trebuie reziliate de urgenţă.

Agent Green a descoperit zone care au fost degradate prin tăieri agresive, păduri seculare rase şi situri de importanţă comunitară distruse. Toate acestea au fost posibile din cauza incompetenţei şi a ignoranţei de care au dat dovada angajaţii Parcului Naţional Cheile Nerei Beuşniţa şi cei ai Romsilva. De asemenea, investigatorii Agent Green, au obţinut în exclusivitate imagini din timpul unei partide de vânătoare ilegală în inima parcului, şi unde poliţiştii au prins la braconat oficiali ai AJVPS Caraş Severin şi Oraviţa.

Cititi mai multe pe www.agentgreen.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauza,
defrisari,
pericol,
parc,
national

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.